Väkommen till min praktik! 

Jag som ägar och driver HaastrupVet, heter Pernille Haastrup-Nielsen. Jag bor i Skåne tillsammans med min underbara familj, som består av min make Jesper, våran son Carl-Emil och hunden Ludwig.

Jag är född och uppvuxen i Danmark, och redan som 6 årig hade jag drömmen om att bli veterinär. Jag har altid haft djur hemma -hund, katter, fåglar och senare kaniner och en hel del reptiler. På ridskolan som låg granne med oss där jag växte upp, hängde jag jämt.

I 2009, tog jag min veterinäreksamen i Köpenhamn. Härefter har jag mestendels jobbat i Sverige, där jag har fått träffa många härliga patienter av olika djurslag. Finaste av alla, tycker jag, är renen. Men då det inte är mig förunnat att få jobba med renar på heltid, så har jag fått följa en annan väg. 

Ganska tidigt i livet, hade jag en önskan om att kunna behandla djur med mina händer. Det kändes som naturligt för mig att göra så. Jag utbildade mig i 2018 inom djur-kiropraktik, och en hel värld av möjligheter öppnade sig. Det finns så otroligt många bra tekniker som kan förbättra livet för våra djur, så därför pluggar jag ständigt på -allt ifrån korta kurser till längre vidareutbildningar. Alla mina patienter, och främ för allt de som jag inte känner att jag kan hjälpa så bra som jag skulle önska, inspirerar mig till att bli lite klokare för varje dag. Jag söker ofta utomlands för att lära mig nya saker inom områden som intresserar mig. 


HaastrupVet grundades av mig i 2018. Till en början, för att jag ville ha möjlighet till behandla mina kiropraktik-patienter vid sidan om anställning på smådjursklinik. Numera är jag enbart verksam i det egna företaget, där jag erbjuder både grundläggande veterinärvård för smådjur via hembesök, kiropraktik till djur, samt så småningom online-rådgivning för de som önskar det. 


Utbildning:

2009 -Veterinär från KU, Köpenhamn

         -Speciale: Kommunikation mellem dyrläge og klient

          -Differentiering: Häst

2018 -Kiropraktik för djur, BackboneAcademy, Tyskland

2019- Myofascielle kinetiske linjer/häst, Danmark

2022- Myofascielle kinetiske linjer/hund, Danmark