Hembesök

Hembesök är perfekt för dig som har svårt att ta dig till veterinären, eller har ett djur som inte mår bra av att åka bil eller vara på klinik. Rädsla i samband med veterinärbesök är tyvärr ganska vanligt, men om besöket istället sker hemma där djuret känner sig trygg, så blir det oftast en riktigt bra upplevelse. 

För mig som veterinär, är det ett härligt lugnt sätt att jobba på. Jag har god tid vid besöket, vi hinner prata igenom allt som rör sig om ditt djur, och jag får se hur djuret beter sig hemma. Lindriga förändringar i rörligheten, samt hur djuret beter sig, är något som kan vara svårt att se när man väl kommer till kliniken, och då är det ofta en fördel att undersöka hemma.

Vid ett hembesök kan man göra mycket, men inte allt. Undersökning, vaccination, besiktning, blodprov*, och kiropraktisk behandling är något som med fördel kan göras hemma, där djuret är som mest avslappnad. Djur som behöver vårdas intensivt eller opereras, måste tas till klinik/djursjukhus. 

*Blodprov -här behöver jag hjälp av dig som djurägare för att djuret skal sitta still. 

Inför besöket

Se till att ditt djur är hemma innan besöket. Utekatter kan behöva hållas inomhus från kvällen innan. Hundar rastas gärna i god tid innan besöket.

Förbered en lämplig plats, där djuret kan undersökas. Mindre hundar och katter kan tex. undersökas på köksbordet. Större hundar på golvet. Ta gärna fram en gosig filt, som djuret tycker om att ligga på.

Ta fram vaccinationskort/pass, om tid är bokat för vaccination.

Inför första besöket, ta gärna fram försäkringsbevis om djuret är försäkrad.

Meddela mig gärna så fort som möjligt, om djuret har fått andra besvär än det besöket har bokats för.